Traumeforløsende LysTerapi

Traumeforløsende Lysterapi

Lys har alle dage haft betydning for vores liv. Lys har blandt andet ført til nye energikilder, livreddende behandlinger og mange andre spændende opdagelser 🌞

Hvorfor at traumeforløsende lysterapi så effektivt? 💡

Der er faktisk en teknisk forklaring på, hvorfor lysterapi er en effektiv behandlingsform!

Når lys og farver rammer vores hud, så reagerer vores nervesystem. Lys er nemlig fotoner, og når de rammer vores hud, så reagerer vores nervesystem som ved en blid berøring. Lyser du eksempelvis på armen, vil informationen løbe via dine nervetråde gennem din arm ind til din rygrad, hvilket også kaldes dit Central NerveSystem. Fra CNS løber informationen videre op gennem din hjernestamme, videre til din hjernebark og til dit limbiske system. På hjernebarken er hele din krop afbildet, og herfra vil kroppen opfatte smerte og reagere på behandling af smerte. Dit limbiske system er en samling af kirtler inde i midten af din hjerne, som regulerer dine hormoner og dermed også dit humør. Derfor kan lys påvirke både din fysiske krop og din sindstilstand. Lys og farver er fantastiske til at behandle både smerter i kroppen og traumer, hvis symptomer du oplever fx angst, stress, depression samt mange andre lidelser i din krop.

Traumeforløsende Lysterapi kan hjælpe dig ❤️‍🩹

Lysterapi har gennem tiden vist sig at kunne hjælpe med mange forskellige typer af udfordringer. Det kan blandt andet reducere både depression, stress, angst, psykiske traumer, søvnløshed og smerter. 

Så hvis du døjer med nogle eller flere af disse symptomer, kan terapi med lys meget vel være noget for dig. Jeg har valgt at fokusere udelukkende på traumeforløsende lysterapi, men henviser gerne til nogle af mine meget kompetente kollegaer, hvis din udfordring ikke lige rammer inden for mit speciale. Du kan altid kontakte mig og høre ad!

Behandlingen kan foregå uden ord 

For nogle mennesker, er det at skulle sætte ord på et fysisk eller psykisk ubehag virkelig være svært. For nogle kan det opleves grænseoverskridende, uoverskueligt eller bare helt umuligt at skulle fortælle om ubehaget. Med denne teknik er det ikke nødvendigt at dele den information med mig, for at behandlingen har sin effekt. Ofte oplever jeg at klienten efter behandlingen og ubehaget er bragt til ro, ikke længere har svært ved at italesætte det, der gav ubehaget – men det er der ikke nogen forventning eller krav om at skulle.

Lidt baggrund

Traumeforløsende Lysterapi har vist lovende resultater i reduktionen af symptomer, som kan komme fra psykiske traumer som PTSD, fobier and andre angst-problematikker.
Det er en relativ enkel og hurtig teknik, som anvendes i Sydamerika og Europa.
Teknikken er udviklet af Dr. Daniel Asis, der til dagligt har virke som læge i Argentina. (Se video, hvor Daniel Asis forklarer om teknikken)

Kort beskrivelse af behandlingsforløbet

Klienten bliver bedt om at tænke på den situation/et indre billede fra det oprindelige psykiske traume – eller den situation som trigger ubehaget.
Klienten bliver herefter bedt om at sætte graden af ubehaget ind på en skala fra 1-10. I de fleste tilfælde er graden ikke under 7, men kan godt starte lavere og så stige, når vi starter behandlingen.
Dernæst bliver klienten bedt om at sætte et ord på, der beskriver den følelse, som klienten oplever ved at tænke på situationen eller billedet.
Som en del af teknikken palperer jeg herefter øreflipperne for at finde ømme punkter og bruger specielt LED lys og farve-filtre på specifikke områder på øret.
Klienten kan vælge at sidde eller ligge ned under behandlingen. Efter sessionen vil klienten igen blive bedt om at sætte graden af ubehag ind på skalaen fra 1-10 og med et ord beskrive deres følelse, der nu bedste beskriver, hvad han/hun oplever.
I de fleste tilfælde falder tallet for ubehaget væsentligt, nogle gange helt til 0 og det beskrivende ord bliver mere positivt ladet.
De fleste sessioner tager ikke mere end 20-45 minutter afhængig af omstændighederne i forbindelse med det oprindelige traume.